Friday, October 06, 2006

Barangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan ke luar..

InsyaAllah, next week adalah last week ana posting O&G. End posting examination hari ahad, isnin dan rabu. Kebanyakan sahabat2 4thy medic pun akan exam next week. Jd hujung mingguni perlu struggle yang terbaiklah. InsyaAllah, mg Allah bagi kekuatan pada ana dan sahabat2 untuk meneruskan perjuangan ini. mdh2n segala usaha yang diberi (walau sedikit cuma) diterima sebagai satu ibadah disisiNya.
Hanya Allah sebaik-baik tempat pergantungan dan pengharapan. Hanya Dia yang lebih tahu apa yeng terbaik untuk hamba2Nya. Buat sahabat2 medic 4thy, dan sahabat2 yang dikasihi sekalian, study and work hard with tawakkal to our Khaliq. InsyaAllah, Allah ma’ana. Ma`a taufiq wannajah..
-Doakan kami di sini deh-"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan ke luar. Dan memberinya rezeki dari arah yang tak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu."
(At-Thalaq: 2 dan 3)

Subhanallah, bila dibaca kalam Allah ini, terasa tenangnya hati..
Permudahkan urusan kami Ya Allah.. Amin


p/s: syukran berkunjung ke khoirun.blogspot.com...=) InsyaAllah, jumpa lagi.. ilalliqa'

No comments: