Sunday, January 03, 2010

Moga Allah memberkati kalian..Alhamdulillah.. tahniah buat sahabat2 kesayanganku sekalian.. Dengan Izin Allah, Tahun 2009 mempertautkan antara 2 insan di bawah baitul muslim penuh keberkatan. Ana dari kejauhan, hanya mampu menghadiahkan doa, moga Allah memberkati kalian..(^_^).


Moga Allah memberkati untukmu dan berkat ke atasmu serta mengumpulkan kamu berdua dalam kebajikan.
(Hadith Riwayat Ashabus Sunan kecuali An Nasai dan lihat Shahih Tirmidzi 1/317)

Sahabat2ku,
Sekalung ucapan tahniah kerana telah berpeluang menyahut tuntutan sunnah Rasulullah saw, Rasul junjungan ikutan kita..

Sabda baginda saw
"Hendaklah kamu berkahwin. Sesungguhnya aku berbangga dengan bilangan kamu yang banyak di hadapan umat-umat yang lain di hari kiamat. Janganlah kamu menjadi seperti Rahib Nasrani (yang enggan berkahwin)".
(Riwayat Imam al-Baihaqi dari Abu Umamah r.a)


Dan berbanggalah juga sahabatku, kerana antum telah menyempurnakan sebahagian daripada agamamu..Kudoakan Moga hikmah sakinah, mawaddah wa rahmah mengiringi perjalanan hidup kalian..

Firman Allah swt yang bermaksud:
"Dan di antara tanda-tanda kekuasaan Allah ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berfikir".
(Surah ar-Rum, ayat 21)


Juga doaku Moga sahabat2 sekalian berjaya menjadi sebaik-baik isteri.. penyejuk mata buat kekunci Syurga ntum..

Rasulullah SAW pernah ditanya tentang sebaik-baik isteri. Lalu Baginda menjawab: "Iaitu isteri yang menghadirkan rasa gembira kepadamu apabila memandangnya. Bila disuruh, dia patuh, menjaga rahsiamu sebaiknya dan menjaga hartamu."
(Hadis Riwayat Ahmad dan lainnya ; dianggap ‘hasan’ oleh al-Albani).


Dan sabda Baginda juga yang bermaksud :

"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suaminya, masuklah dia ke dalam syurga melalui mana-mana pintu yang dikehendaki."
(Hadis Riwayat Ahmad)


INSYAALLAH...

~Special wishes buat sahabat2 semua.. Ukhti Yati, Ukhti Ain, Ukhti Kak Karimah, Ukhti NurulHafizah, Ukhti CheQam, Ukhti Kak Ct Maryam, Ukhti Kak Shidah, Ukhti Ashikin.. Kejauhan ini tidak mengizinkan diri ini untuk bersama antum di hari bahagia. Buat shbt2ku yang lain.. kudoakan Allah permudahkan urusan antum sekalian.. waiting for the good news from all of u.. jgn lupe org jauh dicni..wink,wink (^_^)~

p/s:tengah hepi.. sebab berpeluang tengok gambar walimah shbt2 kesayangan. Semua berseri2.. TQ buat shbt2 yang post gambar. Terubat rindu ini..

No comments: